27 Temmuz 2012 Cuma

Savaş ve Özgürlük Üzerine


WAR IS PEACE ( Savaş Barıştır )

Savaş demek barışa duyulan bir özlem demektir... İlk duyulduğunda insana çok korkutucu gelen bir cümledir.. Devlet kendi savaşlarına girerken aslında barışı düşünerek savaşa girerler.. Hiç bir ülke bu güne kadar aksini yapıp savaşa dahil olmamıştır..Hatta George Bush'ın bu konu hakkında bir sözü vardır. "i just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace " yani "Şunu bilmenizi isterimki, savaştan söz ederken aslında barıştan söz ediyoruz" ..

     İnsanlar savaş ortamında hep barışı isterler, bunun için gerekli olan herşeyi yaparlar mücadele ederler.Ancak savaş ortamı olmadığı zaman bunu bir kenera atarlar.. Yani insanların barışa en çok kucak açtıkları dönem savaş dönemidir..Kişi şuan savaş ortamı olmamasına rağmen huzursuz olabilir..ancak savaş ortamından barış ortamına geçildiğinde gerçek huzura o zaman kavuştuğunu zanneder..halbu ki şuan savaş ortamı olmasa bile barış ortamıda yoktur.. Aslında bunun nedeni insanlarn psikolojik durumlarıdır.. İnsanların en zor duruma düştükleri an yani ivmeleri sıfırı gösterdiği an durum artık değişir ve ivme terse doğru artmaya başlar.. O yüzden barışa en çok savaşta ihtiyaç duyarız..

FREEDOM  IS SLAVERY (Özgürlük Köleliktir)

Özgürlük kişiden kişiye değişen bir kavramdır.. Herkes kendi özgürlüğünü bir şekilde devletten veya kendinden ister. Günümüzde demokratik, liberal olduğunu iddaa eden devletler ve halklar kendilerini bireysel olarak özgür zannederek kendinden olmayan halkı suçlar..Aslında suçladıkları halk onlara gerçek özgürlüğü getirme çabasındadır.Aslında haksız yere hapislerde tutulan hücrelerde tutulan insanlar kendi özgürlüğünü devlete karşı kazanmışlardır.. Onlar sadece hala halkları için mücadele etmektedir. Hücrelerde tutulan bu insanlar sokakta kendini özgür zanneden halktan daha da özgürdür.. Çünkü o kişi devlete karşı hakkını ve özgürlüğünü savunup bir sonuca varmıştır .. Tam tersi olan bir kişi ise sokakta rahatça gezerken kendini özgür zannetmektedir .. oysaki o sokak onun hücresidir ..

IGNORANCE IS STRENGTH (Bilgisizlik kuvvettir)


Ne yazıkki günümüzde doğru olan bir kavramdır.. Dünyaya karşı gelmek yerine ona uyarak sadece takip ederek daha kolay yaşamayı anlatır bu söz.. En büyük gücün cehalet olduğu insanların yapılaşma sisteminde, bilginin sınırı vardır ancak cehaletin sınırı yoktur. Bilgili insan özgürlüğünü kısıtlayacak herhangi bir fikre bir ideolojiye kolay kolay teslim olmaz, onun için savaşır gerekirse kendini feda eder ve gücünü yitririr. Ancak bilgisiz bir kişi o güce karşı gelmez ve onların yanında olur. Böylece artık güçlünün yanında olarak daha güçlü olmuş olur. Tabiki bu cehalet burjuvazi toplumlar için geçerlidir.. Bilindiği üzere cahil halk her zaman ezilir .. her zaman .. kurtuluşları ise savaştır , savaş ise barıştır , barış ise özgürlüğe yaklaşmak demektir , özgürlük ise kölelik, kölelik ise cehalet-bilgisizlik , bilgisizlik ise kuvvettir .   




(bkz. george orwell)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder